tisdag 22 juni 2021

Anna Reinhardt blir kultur- och fritidschef i Varberg

Varbergs kommunstyrelse utsåg på tisdagen Anna Reinhardt från Uddevalla till ny kultur- och fritidschef i kommunen.

Anna Reinhardt
Bild: Varbergs kommun

- Vi hälsar Anna varmt välkommen till Varberg. Hon är med sin kompetens, erfarenhet och energi den chef vi har sökt till rollen som förvaltningschef och hon blir ett bra tillskott i kommunens koncernledningsgrupp, säger kommundirektör Carl Bartler i ett pressmeddelande.

Chef inom Fritid
Anna Reinhardt jobbar sedan oktober 2019 som chef för Sektor kultur och fritid i Ale kommun. Dessförinnan arbetade hon i 15 år i Uddevalla kommun, bland annat i ledande befattningar inom fritid- och föreningsområdet. I Uddevalla bor hon också idag med sin familj.

- Det känns jätteroligt att få komma till Varberg och vara med och bidra i den fortsatta utvecklingen. Jag har länge haft positiva bilder av Varberg och er utvecklingsresa. De bilderna har förstärkts under rekryteringen, säger Anna Reinhardt i pressmeddelandet.

Stort beslut
För Hallands Nyheter berättar hon att det var ett stort beslut att tänka över innan hon till slut tackade ja till tjänsten.

- Familjen och jag har pratat och kommit fram till att vi var sugna på att testa. Tidigare har vi besökt Varberg på sommaren och sagt att här kan vi tänka oss att bo, säger hon till tidningen.

Anna Reinhardt tillträder sin nya tjänst den 1 oktober.