onsdag 30 juni 2021

Kidnappning och knivhot mot man - ung kvartett åtalas

Fyra personer i 20-årsåldern åtalas misstänkta för människorov, rån och försök till utpressning av en man.

Det var vid Agneberg i mitten av april i år som de fyra - tre män och en kvinna - med knivar och hot om våld enligt åtalet tvingade med sig mannen genom stan och till hans bostad på Tureborg.

Under förloppet rånades mannen på mobiltelefon, jacka, ficklampa, cigaretter, tändare och kontanter. Han fick knivar tryckta och visade mot sig och fick även ta emot örfilar och dödshot.

Under liknande hot rånades mannen sedan i sin bostad på tv-spel, mat, väskor, ett prydnadsföremål, en ljusslinga, kläder och en kaffebryggare.

Skulle tvingas till sms-lån
De fyra ska också med hot om våld ha försökt förmå mannen att ta ett sms-lån på 15 000 kronor och köpa en mobiltelefon på kredit. Pengar och telefon skulle sedan lämnas till de fyra.

En av de unga männen ska sedan några dagar senare ha sökt upp mannen igen och återigen under hot och beväpnad med kniv försökt förmå mannen att ta sms-lån och köpa en mobiltelefon. Han åtalas även för misshandel av mannen vid detta tillfälle. 

Greps och häktades
Men några pengar eller mobiltelefon fick aldrig gänget, berättar Bohusläningen. Tre av dem kunde istället gripas i början av maj och den fjärde en månad senare. Samtliga häktades kort efter sina gripanden.

En av de fyra åtalas även för övergrepp i rättssak då han ska ha hotat att döda mannen om denne kontaktade polisen.

Samtliga förnekar brotten gentemot mannen.

Två av de misstänkta är hemmahörande i Uddevalla medan de andra två är bosatta i andra bohuslänska kommuner, skriver Bohusläningen.
---