tisdag 8 juni 2021

Alexander vill filma i alla Sveriges kommuner

Att besöka och filma Sveriges alla kommuner är målet för Alexander Williamson. Nyligen utforskade han Uddevalla och nu finns filmen härifrån på Alexanders Youtubekanal.

Skärmbild från Alexanders Williamsons film från Uddevalla. Se filmen på Youtube.

I filmen bjuder han på en mängd fina vyer från staden, de allra flesta välbekanta för Uddevallaborna.

- Jag gillade Uddevalla, det var en trevlig stad. Jag skulle gärna besöka museerna som finns i Uddevalla men de var stängda under mitt besök så det finns anledning för mig att komma tillbaka då de öppnar igen, säger Alexander till UddevallaNyheter.

Vill helst klara sig själv
31-årige Alexander bor i Huddinge och har Aspergers syndrom, något som ger honom egenskaper som kan vara både bra och mindre bra i hans hobby att resa och filma.

- Jag är bra på hitta information på internet och att känna igen mig var jag är. Jag kollade inte så många gånger på kartan då jag var i Uddevalla fast jag aldrig varit där utan jag hade memorerat hur jag skulle gå.

- Det jobbigaste är om saker inte blir som planerat. Främst har det då handlat om förseningar på tågen då jag tar mig till platsen så jag inte hinner med allt jag planerat. Jag gillar heller inte att prata med okända människor så jag försöker klara mig själv vilket kan vara lite jobbigt ibland om man stöter på något problem på resan, förklarar Alexander.

55 kommuner målet efter sommaren
IT- och teknikintresset kom tidigt in i Alexanders liv, och filmer på Youtube har han publicerat sedan 2008. Kommunbesöken började han med 2015. Hittills har han besökt 42 kommuner och han räknar med att vara uppe i 55 innan sommaren är slut.

- Under året planerar jag att besöka bland annat Vadstena, Söderhamn och Ystad, berättar Alexander.
---
Alexander Williamsons Youtubekanal