torsdag 27 maj 2021

Nya simhallen ska heta Rimfrost Simarena

Uddevallas nya simhall ska heta Rimfrost Simarena. Det beslutet väntas kultur- och fritidsnämnden fatta vid sitt nästa sammanträde den 2 juni.

Arkitektbild över den nya simhallen: We Group 

"Namnet på simanläggningen bör på något sätt kunna förknippas med de andra anläggningarna i området. Samtidigt bör namnet kunna stå för sig själv och bli känt i hela Sverige", skriver kultur- och fritidsförvaltningen i beslutsunderlaget till nämnden.

Det är jätten Rimner i den fornnordiska mytologin som gett Rimnersvallen och Rimnershallen deras namn, och gatan som går fram till anläggningarna heter Rimnersgatan. En betydelse av Rimner är ”den som är täckt av Rimfrost".

Det är simhallens personal som har föreslagit namnet, och kommunens Enhet offentlig kultur har ställt sig bakom, liksom samhällsbyggnadsförvaltningens namnberedning.

Första spadtaget 30 juni
30 juni ska det första spadtaget tas i bygget av den nya simhallen som beräknas vara klar att öppnas 2024.

Simhallen kommer att bli 5400 kvadratmeter stor, innehålla en 50 meters bassäng med tio banor och integrerad hoppbassäng, barnbassäng samt bassäng för simundervisning och uppvärmning. Simhallen och Rimnershallen kommer att ha en förbindelsegång mellan byggnaderna med en gemensam entré, skriver kommunen i sin pressinbjudan till spadtaget.
---

Bohusläningen: Uddevallaborna om nya namnförslaget: ”Ska det bli en ishall?”

2 juni: