tisdag 13 april 2021

Fyra padelanläggningar nu på gång i Ljungskile

Ljungskile tennisförening har nu lämnat in bygglov för en padelhall, en satsning som föreningen länge planerat för. Därmed kan hela fyra olika padelanläggningar komma att se dagens ljus i Ljungskile under året, med Dala Trähus som en av aktörerna.

Padelspelare med rack i hand och bollar vid fötterna.
Foto: Oliver Sjöström/Pexels.com

Först ut blir Lyckorna Padel som bygger två utomhusbanor i anslutning till golfklubben. 30 april kommer banorna att öppnas för spel, meddelar företaget på Facebook.

"Dala Trähus Arena"
På Husåsvägen på Aröd vid norra infarten till Ljungskile planerar Ljungskile Padel för en hall med två dubbelbanor och en singelbana. Efter inledande presentation av projektet görs satsningen nu tillsammans med Dala Trähus, som har huvudkontor i Ljungskile.

Husföretaget har döpt sin satsning till Dala Trähus Arena som ska innehålla fyra dubbelbanor och ligga på Nytorp i södra delen av Ljungskile, där företaget även har sitt kontor. Förutom investeringen i padelsporten ska hallen även ha en bullerdämpande funktion för ett helt nytt bostadsområde som husföretaget planerar för.

Skarsjövägen plats för föreningens padelhall
Ljungskile tennisförening övervägde tidigare att bygga padelhall vid föreningens nya utomhusanläggning vid Skarsjövallen, berättar Bohusläningen. Den bygglovsansökan som nu lämnats in innebär dock att hallen byggs på Skarsjövägen i anslutning till tennishallen.

På denna plats finns idag Villa Motionera som om planerna går i lås istället kommer att flytta in i den nya padelbyggnaden. Spelarna får därmed nära tillgång även till gym och massage, berättar tennisföreningen på Facebook.

Hallen ska rymma tre dubbelbanor och en singelbana, och förhoppningen är att det ska vara klart för spel till senhösten, skriver Bohusläningen.
---

15 april:

25 september 2022: