måndag 12 april 2021

Ove Bender lämnar VD-stolen

Uppdaterad 16 april /
Bender Sverige AB:s mångårige VD Ove Bender lämnar posten för att istället bli koncernchef för Bendersföretagen där flera bolag både i Sverige och utlandet ingår. Ny VD blir Mats Jakobsson som idag är vice VD och marknadschef i Benders Sverige AB.

Mats Jakobsson och Ove Bender
Mats Jakobsson och Ove Bender
Bild: Benders

I och med VD-bytet räknar 63-årige Ove Bender med att få mer tid för strategiskt utvecklingsarbete och att skapa förutsättningar för det framtida ledarskapet i det familjeägda företaget som vuxit mycket snabbt under det senaste decenniet, skriver Benders i ett pressmeddelande.

Kommande generationsväxling
- Vi står inför en generationsväxling på många nivåer inom koncernen under det kommande decenniet och jag ser det som mycket viktiga frågor att jobba med i god tid. Nu ser jag fram emot några spännande år av fortsatt tillväxt under Mats ledning, samtidigt som vi med gemensamma krafter förbereder för en långsiktig föryngring, säger Ove Bender.

Mats Jakobsson inledde sin karriär i bolaget som säljare i USA redan 1988. Hans roll som marknadschef tas över av Stefan Kvist som arbetat i koncernen i tio år.

Benderskoncernen tillverkar byggprodukter i betong och natursten och har mer än 30 produktionsanläggningar i Sverige, Norge, Tyskland och Grekland. I Uddevalla startade produktionen 2017 efter att koncernen 2013 köpt Volvos tidigare fabriksområde.
---