onsdag 10 mars 2021

Stefan Edman möter biskopen i livesänt samtal

Uppdaterad 17 maj
"Ett orubbligt hopp". Under den rubriken möts 24 maj biskop Susanne Rappmann och författaren, biologen och Ljungskileprofilen Stefan Edman i ett livesänt samtal om att leva mitt i klimatkrisen och pandemin.

Stefan Edman, biskop Susanne Rappmann och pastor Britta Hermansson
Bild: Göteborgs Stift

"Den här temakvällen vill befria oss från den förlamande pessimism som klimatkrisen kan föda och i stället nyfiket fokusera på de positiva lösningar som spirar i Sverige och runtom i världen. Och pandemin, vad har vi lärt oss av den? Kanske att livet är skört och att ingenting kan tas för givet, men även en förundran över livets mysterium", skriver Göteborgs Stift i ett pressmeddelande.

Stefan Edman är författare till ett 50-tal böcker, nu senast "Bråttom men inte kört". Han har bland mycket annat varit miljösakkunnig åt förre statsministern Göran Persson och drivit en rad projekt inom miljöområdet. Han är även känd för en mängd böcker om Ljungskile och västkusten.

Möjlighet ställa frågor
Samtalet sänds från Amhults kyrka i Torslanda-Björlanda församling och leds av pastorn och författaren Britta Hermansson. Det kommer finnas möjlighet att ställa frågor via e-post och vid en efterföljande frågestund medverkar även Leif Dotevall, biträdande smittskyddsläkare i Västra Götaland.

Samtalet kan även ses i efterhand. Det skulle ursprungligen ha ägt rum den 15 mars men flyttades fram på grund av sjukdom.