torsdag 11 mars 2021

Dörr- och fönsterkedja får nya ägare

Uppdaterad 13 mars /
Fyra av franchisetagarna inom Doowin har tagit över ägarskapet av dörr- och fönsterkedjan. En av de fyra är John Bandgren som driver Doowin i Uddevalla.

Doowins fyra delägare framför företagsport.
Nya ägare till Doowin, fr v: Hampus Carlsson, Doowin Halmstad, Andreas Klingberg Doowin Uppsala, Andreas Nilsson, Doowin Karlstad, och John Bandgren, Doowin Uddevalla. Saknas på bilden gör Simon Carlsson, Doowin Halmstad och Niklas Gauffin, VD Doowin AB.
Bild: Doowin

- Vi är väldigt glada över att få möjligheten att nu utveckla och stärka vårt koncept, säger John Bandgren i ett pressmeddelande.

Köptes loss från Bolist
Doowin är en helhetsleverantör av fönster och dörrar till slutkonsument. Kedjan startades av Bolist för cirka tre år sedan. När Bolist under 2020 köptes upp av XL-Bygg/Mestergruppen köpte fyra av franchisetagarna loss konceptet, ett köp som blev klart i slutet av 2020, skriver företaget.

Planerar snabb expansion
Idag finns kedjan på tio orter i Sverige där anläggningarna har egenanställda montörer och moderna så kallade showrooms för visning av utbudet av fönster och dörrar.

Doowin planerar nu en omfattande rekrytering av nya franchisetagare med målet att bli en rikstäckande leverantör med 25-30 anläggningar inom en treårsperiod, skriver företaget.

Doowin i Uddevalla har sina lokaler på Frölandsvägen.
---