måndag 6 juli 2020

Edman vill bort från pessimismen i sin nya bok


"Bråttom men inte kört". Det är titeln på en ny bok från biologen, författaren och miljödebattören med mera Stefan Edman från Ljungskile.

- Jag vill förmedla ljus i tunneln på en saklig grund, och försöker scanna av en del  optimistiska trender om sådant som faktiskt sker men som inte alltid när in in svensk media, säger Stefan Edman i en film där han presenterar sin bok.

40-talet böcker om miljöfrågan
74-årige Stefan Edman har arbetat i drygt 40 år med miljö och hållbar utveckling. Han har skrivit drygt 40 böcker i ämnet och bland mycket annat även gjort radio och TV, varit miljösakkunnig åt förre statsministern Göran Persson och drivit en rad projekt inom området.

Stefan Edman är även känd för en  mängd böcker om Ljungskile och västkusten.

150 korta frågor och svar
Hans nya bok är uppbyggd kring 150 korta frågor och svar, med diagram och siffror. Avsikten är att ge läsaren en snabb uppdatering om läget och om vad som måste göras för att nå det fossilfria samhället som inte påverkar klimatet, berättar han i sin film.

- Det finns så fruktansvärt mycket fakta att både jag och läsarna hade drunknat om jag hade skrivit allt i löpande text, säger Stefan Edman.i en intervju i Bohusläningen.