onsdag 10 februari 2021

Komikerduon gör Vasa-debut i direktsändning

Nu ger sig komikerbröderna Daniel och Emil Norberg från Uddevalla även in i Vasaloppssvängen. I direktsändning ska TV-tittarna kunna följa varje stavtag och komma med tips och tillrop när de den 20 februari tar sig runt "Vasaåket 10 km".

Daniel och Emil Norberg i skidkläder
Daniel och Emil Norberg redo för 10 kilometer Vasaåk.
Bild: Vasaloppet

- Vi är bröderna från Uddevalla som knappt har stått på ett par skidor. En gång i fjol hände det och då var vi halvt livrädda. Men vi ska åka Vasaåket 10 den 20 februari och få en kurs innan. Titta gärna på vår livesändning och skicka gärna tips till oss under tiden hur vi ska åka. För det vi vet inte riktigt, säger bröderna i ett pressmeddelande från Vasaloppet.

Kändisars "Vasaåket" TV-sänds
I år innehåller Vasaloppsvintern enbart två lopp, Tjejvasan och Vasaloppet, som avgörs som elittävlingar. Övriga skidåkare bjuds in till Vasaåket, där man valfri dag under perioden 12 februari - 7 mars kan skida en distans i Vasaloppsarenan. 

Via Vasaloppets egen TV-kanal kommer tittarna att kunna följa tre kändisduos, där bröderna Norberg ger sig ut i spåret kl. 8.30 den 20 februari.

Söndag 14 februari är Vasaloppsarenan redo för journalisten, poddaren och författaren Ann Söderlund och föreläsaren, författaren och mannen bakom Pappapodden, Manne Forssberg. De bägge åker Vasaåket 30 km.

Hela 90 kilometer satsar slutligen artisten Petter Alexis Askergren och tidigare alpina landslagsskidåkaren Hans Olsson på den 28 februari.

Hans Olsson och Petter Alexis Askergren i skidkläder
Hans Olsson och Petter Alexis Askergren
Bild: Vasaloppet

"Följa stavtag för stavtag"
Tittarna kan följa alla tre par live på Vasaloppet TV, stavtag för stavtag från start till mål, och samtidigt ställa frågor och ge dem extra utmaningar och uppdrag på vägen via Vasaloppets sociala kanaler, skriver Vasaloppet i pressmeddelandet.