torsdag 11 februari 2021

Ponsse öppnar fullserviceanläggning i Uddevalla

I början av april öppnar skogsmaskinjätten Ponsse AB serviceanläggning i Uddevalla. Kasebergsvägen på Kuröd/Björbäck blir platsen för företagets åttonde fullserviceanläggning i Sverige.
Medarbetarna vid Ponsse i Uddevalla samlade vid företagsbilar och med företagsskylt i sina händer.
Eftermarknadschef Urban Folkesson, serviceteknikerna Christian Karlsson och Jonathon Edwards, platsansvarig Tomas Andersson och säljare Jesper Magnusson.
Bild: Ponsse

UddevallaNyheter kunde redan i somras berätta om Ponsses planer i samband med att företaget sökte medarbetare till sin satsning, som ingår i en strategi att öka antalet anläggningar i egen regi. Företaget har även tidigare haft serviceverksamhet i området, bland annat genom Linnarsson i Blidsberg AB, som kommer att kvarstå som servicelämnare.

Satsningen som nu genomförs i Uddevalla inleddes redan för ett par år sedan, skriver Ponsse i ett pressmeddelande.

- Vi rekryterade brett och fick ett väldigt bra resultat. Det gav oss möjlighet att dra igång utbildningar och utrusta servicebussar. Hösten 2019 rullade fältservicen igång. Att vi nu bygger upp ett servicecenter stärker satsningen ytterligare, konstaterar Urban Folkesson, eftermarknadschef på Ponsse AB.

Verkstaden viktig komponent
Anläggningen på Kasebersvägen kommer att innehålla verkstad på 430 kvadratmeter, lager, butik, kundmottagning och kontor.

Verkstaden är viktig när maskiner tas in för storservice, likaså för mer omfattande reparationer. Den kommer även att användas för utrustning och leveransservice av maskiner, skriver företaget.

Tre Ponssemedarbetare pratar med varandra runt en tunna inomhus i lokalerna
Jonathon Edwards, Christan Karlsson och Tomas Andersson ser fram emot att få iordningsställa verkstaden.
Bild: Ponsse

Utöver platschef Tomas Andersson kommer anläggningen att bemannas av serviceteknikerna Jonathon Edwards och Christian Karlsson, och även vara en utgångspunkt och mötesplats för säljaren Jesper Magnusson.

Återförsäljare i hela världen
Ponsse-koncernen består av moderbolaget Ponsse Plc i Finland med tolv dotterbolag och 37 återförsäljare över hela världen. I Sverige sköts försäljning och service av Ponsse AB, som är helägt dotterbolag med huvudkontor och säte strax norr om Västerås. Ponsse AB omsätter cirka 630 miljoner kronor och har idag 65 anställda.

Två skogsmaskiner från Ponsse i arbete i skogen.
Bild: Ponsse