lördag 7 november 2020

Dahlmans ska fixa kylan på sjukhus

Ingången och fasaden på Uddevalla sjukhus
Foto: Bo Johansson, Västra Götalandsregionen /

Dahlmans kylteknik i Uddevalla blir fortsatt ansvarig för Västfastigheters kyl- och frysanläggningar i Göteborgsområdet, bland annat på flera sjukhus. Företaget har också tagit hem upphandlingen gällande motsvarande uppdrag i område Uddevalla.

- Vi är stolta över det förtroende vi fått av Västfastigheter. Inom Göteborgsområdet är vi nu inne på vår tredje period och åttonde år som ansvarig för deras kyl- och frysanläggningar. Sedan är vi självklart glada över att fått samma uppdrag i vårt närområde Uddevalla, säger VD Robert Dahlman i ett pressmeddelande.

Sjukhus och övriga fastigheter
Västfastigheter är Västra Götalandsregionens fastighetsförvaltning. I Göteborgsavtalen med Dahlmans finns många av Göteborgs vård- och sjukhusinrättningar som Sahlgrenska, Östra sjukhuset och Mölndals sjukhus, samt övriga fastigheter i Västfastigheters bestånd som till exempel Göteborgs botaniska trädgård och Regionens hus.

I område Uddevalla ingår till exempel Uddevalla sjukhus, Kungälvs sjukhus, Strömstads sjukhus och NÄL, och Västfastigheters övriga fastigheter som skolor och Resecentrum i Trollhättan.

Årets företag 2020
Dahlmans kylteknik grundades 1971 och ingår i dag i Tesab, en rikstäckande franschisekedja av företag inom kyla och värme. Vid Uddevalla Näringslivsgala i januari utsågs Dahlmans till Årets företag 2020 i Uddevalla.


18 maj 2021: