måndag 16 november 2020

Biostaden håller fortsatt öppet trots tuffare restriktioner

Uppdaterad 18 november /
Biostaden i Uddevalla kommer att hålla fortsatt öppet trots de ännu tuffare restriktionerna och förbuden som regeringen aviserade på måndagen, berättar Bohusläningen.

De nya åtgärderna från regeringen innebär att det blir förbjudet att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta personer.

- Det innebär naturligtvis att vi kommer ha det tufft att klara vår ekonomi då vi kan välkomna såpass få besökare till våra biografer, säger Svenska Bios sälj- och marknadschef Suzanna Holmqvist till Bohusläningen.

De rutiner som biografkedjan infört sedan tidigare kommer att fortsätta, till exempel extra mycket tid mellan filmstarterna för att undvika trängsel i lokalerna.

Ljungskile bio och Filmis ställer in
På måndagskvällen meddelade Ljungskile bio att resterande föreställningar under terminen ställs in. "Det är ett tråkigt beslut att fatta, men nödvändigt i det rådande läget", skriver föreningen.

Även Filmis - Uddevalla filmstudio har beslutat att inte visa några fler filmer under hösten, meddelar föreningen på Facebook och på sin webbplats.
---