söndag 15 november 2020

Uddevalla i fokus i andra delen av deckartrilogi

"Timglas" är titeln på den andra boken i en planerad deckartrilogi från författarduon Stefan Arbratt och Jonas Kragnert Bartholf. Bägge har ett förflutet i Uddevalla där också en stor del av den nya boken utspelar sig, berättar duon i en intervju i Bohusläningen.

De bägge träffades under gymnasietiden i Uddevalla på 90-talet och har båda tidigare skrivit olika typer av böcker var för sig. I vintras släppte de tillsammans deckaren "Brottsplats 416", den första delen i en planerad trilogi.

Ouppklarat våldtäktsfall
"Timglas" släpptes den 13 november och är den andra delen av trilogin. Huvudpersoner är som tidigare Göteborgspolisen Klas Hagberg och undersköterskan Sara Douhan, som den här gången tar sig an ett ouppklarat våldtäktsfall.

Karaktären Sara är uppvuxen i Uddevalla och en stor del av handlingen i den nya boken utspelar sig där. "Välbekanta Uddevallamiljöer och begrepp dyker upp med allt från Oddevold, IFK Uddevalla, Einars konditori, Hallmans bokhandel och nattklubben GG", skriver Bohusläningens Karin Carlsson i en recension av boken.

Den avslutande delen av trilogin räknar författarduon med att kunna släppa till jul nästa år.
---