tisdag 20 oktober 2020

Uddevallamekaniker deltar i nytt bransch-SM

""

6-8 november arrangerar Transportföretagen för första gången Motorbranschens SM för skickliga ungdomar inom motorbranschen. En av deltagarna är mekanikern Daniel Åhman från Uddevalla.

Han liksom övriga 15 deltagare i tävlingen skulle ha varit med i Yrkes-SM i våras, men på grund av coronapandemin ställdes den tävlingen in. Bransch- och arbetgivarorganisationen Transportföretagen arrangerar därför tillsammans med IF Metall och Målarna Motorbranschens SM, som hålls i Mjölby.

Därmed ges ungdomar inom motorbranschen en ny chans att tävla mot varandra i sina respektive yrkesgrenar: personbilsteknik, bilskadeteknik, maskinteknik, lastbilsteknik och fordonslackering, skriver Transportföretagen i ett pressmeddelande.

Blir ambassadörer
Ett syfte med tävlingen är att öka intresset för fordons- och transportprogrammet och ungdomarna är därför även ambassadörer genom att visa upp hur det är att jobba inom en modern och teknikutvecklad motorbransch, skriver Transportföretagen.

Mekaniker på Brandt
Till vardags arbetar Daniel Åhman som personbilsmekaniker på Bröderna Brandt Personbilar i Uddevalla.

Från närområdet deltar även Dennis Gundersen från Henån och Tobias Lissborg från Trollhättan. Dennis arbetar som personbilsmekaniker på Stillingsöns Bil AB i Henån och Tobias är bilskadereparatör på Toveks personbilar i Trollhättan.

2020-10-29:

2022-05-16: