torsdag 8 oktober 2020

Två hus med 50 lägenheter byggs vid Strömstadsvägen

Illustration över de planerade huskropparna med gatumiljö framför.
Projektbild över nybygget: Uddevallahem /

Nu är det klart att Uddevallahem bygger två huskroppar med 50 lägenheter i kvarteret Bastionen vid Strömstadsvägen 37. Efter upphandling står det klart att uppdraget att bygga går till NCC Building Sverige.

De 50 lägenheterna blir på 1-2 rum och kök. Byggstarten är beräknad till våren 2021 med preliminär inflyttning vintern 2022-2023.

"Små yteffektiva lägenheter"
- Vi vill kunna erbjuda våra hyresgäster bra bostäder i olika lägen i Uddevalla. På Strömstadsvägen bygger vi små yteffektiva lägenheter i ett område som är nära tågstation och samtidigt nära centrum. Visionen med projektet är att Uddevallahem vill kunna erbjuda rimliga hyror i samspel med att vi erbjuder det digitala hemmet, säger Uddevallahems VD Thomas Aebeloe i ett pressmeddelande.

Började riva i maj
Uddevallahem köpte tomten redan 2016, då med planen att bygga 30 lägenheter. På tomen har sedan dess verksamhet bedrivits, bland annat av El-Väst. I maj i år började Uddevallahem riva den befintliga bebyggelsen på tomten och påbörjade upphandling av byggföretag för projektet. Nu står det alltså klart att uppdraget går till NCC Building Sverige.

"Glädjande att den goda samverkan fortsätter"
- Vi ser fram emot att få bidra med vår kunskap och erfarenhet för att tillsammans med Uddevallahem bygga ännu fler hyresrätter. NCC och Uddevallahem har byggt tillsammans tidigare och det är glädjande att den goda samverkan fortsätter, säger Joakim Antonsson, affärschef NCC Building Sverige.
---