torsdag 8 oktober 2020

Två hus med 59 lägenheter byggs vid Strömstadsvägen

Uppdaterad 17 februari 2021 /
Det blir 59 lägenheter i de två huskroppar som Uddevallahem bygger i kvarteret Bastionen vid Strömstadsvägen 37. NCC som har uppdraget att bygga räknar med byggstart i mars 2021.

Illustration över de planerade huskropparna med gatumiljö framför.
Projektbild över nybygget: Uddevallahem

De 59 lägenheterna blir på 1-3 rum och kök med preliminär inflyttning vintern 2022-2023.

"Små yteffektiva lägenheter"
- Vi vill kunna erbjuda våra hyresgäster bra bostäder i olika lägen i Uddevalla. På Strömstadsvägen bygger vi små yteffektiva lägenheter i ett område som är nära tågstation och samtidigt nära centrum. Visionen med projektet är att Uddevallahem vill kunna erbjuda rimliga hyror i samspel med att vi erbjuder ett digitalt hem med ny teknik,, säger Uddevallahems VD Thomas Aebeloe i ett pressmeddelande.

Började riva i maj
Uddevallahem köpte tomten redan 2016, då med planen att bygga 30 lägenheter. På tomen har sedan dess verksamhet bedrivits, bland annat av El-Väst. I maj 2020  började Uddevallahem riva den befintliga bebyggelsen på tomten och påbörjade upphandling av byggföretag för projektet. I oktober meddelades att  uppdraget gått till NCC Building Sverige.

"Glädjande att den goda samverkan fortsätter"
- Vi ser fram emot att få bidra med vår kunskap och erfarenhet för att tillsammans med Uddevallahem bygga ännu fler hyresrätter. NCC och Uddevallahem har byggt tillsammans tidigare och det är glädjande att den goda samverkan fortsätter, säger Joakim Antonsson, affärschef NCC Building Sverige.

Ordervärdet för bygget är cirka 70 miljoner kronor.
---
17 februari 2021:

8 maj 2021: