lördag 29 augusti 2020

Hon tar Birgitta Rasmussons plats i "Hela Sverige bakar"

Domare och programledare vid bord fyllt av mat och råvaror.
Johan Sörberg, Tina Nordström, Johan Östling och Elisabet Johansson.
Foto: Cecilia Möller, TV4 /

När årets säsong av  TV4:s populära tävlingsprogram Hela Sverige bakar har premiär 16 september är Birgitta Rasmusson från Restenäs för första gången inte med som domare. Corona-situationen hindrade henne från vårens inspelningar av programmet och hennes plats tas istället av Elisabeth Johansson, mångfaldigt prisad inom både bakning och matlagning.

Birgitta Rasmusson och Johan Sörberg framför köksbänk..
Bild från tidigare säsong: Birgitta Rasmusson och domarkollegan Johan Sörberg.
Foto: Eric Josjö, TV4

Den 80-åriga populära kakdrottningen Birgitta Rasmusson berättade i våras i P4 Väst om hur det kändes när det stod klart att hon på grund av Corona-restriktionerna inte fick vara med vid vårens inspelningar:
- Jag tror det är rätt av TV att tänka så här, men samtidigt känner jag mig snuvad på konfekten.

Meriterad ersättare
Nu har TV4 presenterat årets tävlande och även den person som vid sidan av Johan Sörberg ska vara domare. Det blir Elisabeth Johansson som på sin meritlista bland annat har guld- och silvermedaljer från Matlagnings-OS 2004. Hon sitter även i juryn för de båda prestigefyllda tävlingarna Årets kock och Årets konditor 2020.

"Blir såklart en förändring"
Programledare är även i år Tina Nordström och skådespelaren Johan Östling.
- Det är alltid lika roligt att trampa in i det där tältet fyllt av härliga och baksugna tävlanden, säger Tina Nordström i ett pressmeddelande:
-  Det blir såklart en förändring när Birgitta inte är där, men vi är alla otroligt glada över Elisabeth som ny jurymedlem. Hon är benhård men rättvis och kompletterar Johan Sörberg på ett fantastiskt sätt.
---
TV4: Ny jurymedlem och årets deltagare i Hela Sverige bakar 2020