tisdag 28 juli 2020

Riksteaterns "Bröllopstårtan" med Kajsa Ernst till Uddevalla

Kajsa Ernst i scen ur Bröllopstårtan, men tårta i famnen och i munnen.
Kajsa Ernst i "Bröllopstårtan".
Foto: Klara G, Riksteatern /

Komedin "Bröllopstårtan" med Kajsa Ernst i huvudrollen kommer till Uddevalla. Den 21 oktober spelas den på Regionteater Väst. I pjäsen medverkar även bland annat Thomas Hedengran.

Bröllopstårtan är skriven av Bekah Brunstetter, som också ligger bakom TV-serien This Is Us. Den har haft stor framgång i USA och har nu översatts av Calle Norlén i en samproduktion mellan Riksteatern och Malmö Stadsteater.

Bröllop mellan två kvinnor
Pjäsen handlar om Della som driver ett bageri. När bästa vännens dotter Jen frågar om Della vill göra tårtan till hennes bröllop blir hon först överlycklig. Men Della är en konservativ kvinna och när hon inser att Jen ska gifta sig med en annan kvinna tvingas hon ifrågasätta sin övertygelse om hur ett äktenskap egentligen ska se ut. Dellas funderingar startar en kedja av nya infallsvinklar och omvälvande förändringar som också skakar om hennes eget äktenskap, skriver Riksteatern i presentationen av uppsättningen.

I huvudrollen som Della ser vi Kajsa Ernst, bland annat känd från filmer som Min pappa Marianne, En underbar jävla jul, Masjävlar, Miffo, och Tomten är far till alla barnen.

Dans och nycirkus i två andra Riksteaterbesök
Två andra produktioner från Riksteatern som kommer till Uddevalla i höst genom Uddevalla Riksteaterförenings försorg är nycirkus/street art-föreställningen "Play 3.0" med gruppen Sirqus Alfon den 24 oktober, och dansföreställningen "SLICK" med Sofia Södergård som dragkingen Qarl Qunt den 10 november.
---