lördag 11 juli 2020

Kaniner ger tröst i Alm Dahlgrens nya bok

Svartvit porträttbild av Jenny Alm Dahlgren.
Copyright/fotograf: Johan Westerlind /

"Kelvins kaniner" är andra boken i serien "Djurgänget" från hudläkaren och barnboksförfattaren Jenny Alm Dahlgren från Uddevalla.

Boken handlar om förlusten av en farmor och trösten i kaninerna som hade köpts tillsammans med henne.
- Jag tror att man behöver våga skriva om döden och det svåra, men man får göra det på rätt sätt och anpassa till åldern, säger Jenny Alm Dahlgren i en intervju i Bohusläningen.

Tar ledigt från jobbet en dag i veckan
Jenny Alm Dahlgren är född 1980 och uppvuxen i Karlstad, men efter studier i Göteborg bor hon sedan elva år i Uddevalla med man och tre barn. En dag i veckan tar hon ledigt från läkarjobbet för att skriva på sina böcker.

Den första boken som också var hennes författardebut kom förra året och heter "Hilmas hamstrar." Kelvins kaniner presenterades samtidigt, men då bara som ljudbok. Som ljudbok finns även "Karims katt".

Serien Djurgänget riktar sig mot barn i åldern 6-9 år och är utgiven på Bonnier Carlsens förlag. På förlaget Kikkuli gav Jenny Alm Dahlgren förra året ut även "Sluta spela" Sluta störa!" som även den riktar sig till samma åldersgrupp.

Bok för äldre på gång
För Bohusläningen berättar hon att hon nu skriver på en berättelse för lite äldre barn, men att manus också redan är klara till fler böcker i Djurgänget-serien.
---