söndag 12 juli 2020

Combimix i Backamo bygger ut med betongfabrik

Illustration av den nya fabriksbyggnaden
Illustration: Borga /

Företaget Combimix bygger nu ut med ytterligare en hel fabriksbyggnad för betongproduktion vid sin anläggning i Backamo utanför Ljungskile.
Den första delen som byggs blir byggnadens torn som kommer att bli 30,5 meter högt.

Bild från det påbörjade bygget i Backamo, grundläggning.
Bild: Borga 

Den nya fabriksbyggnaden på Combimix fabriksområde uppförs av företaget Borga Sverige för Combimix räkning. Den blir på 2 000 kvadratmeter, där produktionshallen är på 1600 kvadratmeter och tornet 400 kvadratmeter. 

Markarbeten under våren
Porträttbild av Emelie Pettersson
Emelie Pettersson
Bild: Borga
- Grund- och markarbetet påbörjades under våren så att byggnationen av tornet ska kunna ske under sommaren, säger Emelie Pettersson, projektledare på Borga Plåt AB i ett pressmeddelande.

Hela byggprojektet beräknas vara klart under november månad.

Combimix tillverkar mineralbaserade produkter för byggindustrin. I sortimentet finns bland annat produkter för golvavjämning, fasadputsning, murning, gjutning, betongrenovering och restaureringsbruk för kulturbyggnader. Försäljning sker i Sverige, Danmark, Norge och USA.

Huvudkontor i Bålsta
Företaget med cirka 60 anställda har förutom Backamo även fabrik i Bålsta mellan Stockholm och Uppsala där även huvudkontoret ligger. I bägge fabrikerna tillverkas samtliga typer av Combimix produkter. Företaget har även en mindre fabrik i Danmark.där det enbart sker tillverkning av avjämningsmassor.

I USA finns dotterbolaget Combimix Inc som säljer golvavjämningsprodukter.

Combimix AB ägs av Sleipner Holding Gadstrup ApS, som ingår i holdingbolaget Fenrisulven, som har sitt säte i Danmark.

Backamo äldsta fabriken
Combimix grundades 2001 och anläggningen i Backamo är den äldsta. Planerna på en fjärde fabrik för att säkra fortsatt produktion och hantera större volymer.har funnits med en tid, med inriktning att utbyggnaden ska ske i just Backamo.
---
Borga Sverige: Borga bygger ytterligare en skräddarsydd fabriksbyggnad åt Combimix