måndag 25 maj 2020

Mobil cykelverkstad blir nav i Fyrbodalsatsning

Man som mekar med upp- och nervänd cykel.
Bild: MeHe/Pixabay /

Uppdaterad 26 juli /
I ett stort regionalt hållbarhetsprojekt får Orust i sommar en mobil cykelverkstad. Verkstaden ska drivas av cykelföretaget LO Bikes i Ljungskile.

LO Bikes kallar sin nya satsning Bicycle Repairman. Företaget har redan tjuvstartat på ett par olika orter, och denna vecka besöks Stenungsund, Bengtsfors och Tjörn.

Del av projektet Tur&Retur
Satsningen på den mobila cykelverkstaden på Orust är en del av projektet ”Tur&Retur - hållbara resor mellan land och stad” som drivs av Fyrbodals kommunalförbund tillsammans med Orust kommun, Västra Götalandsregionen och Dalslands miljö- och energiförbund.

"Denna sommar blir det ändring"
"Cykla är något som hör både sommar och semester till. Men cykelplanerna grusas lätt när man inser att de gamla cyklarna i garaget eller sommarstugan är långt ifrån körbara. Planerna på att lämna in cyklarna för reparation är många men veckorna går och till slut är det ingen idé längre - det får bli nästa år. Men denna sommar blir det ändring på detta. Tack vare den ambulerande cykelverkstaden Bicycle Repairman kommer reparationen hem till dig istället för att du ska komma till den", skriver kommunalförbundet i ett pressmeddelande.

Invigning 1 juni
Invigningen av cykelverkstaden på Orust sker den 1 juni i Henån, och då kommer även Hållbart Resande Väst (Västra Götalandsregionen) att ha en cykeluppmuntran till de som cyklar, skriver kommunalförbundet.
---


Läs inlägget på Facebook


26 juli: