söndag 24 maj 2020

Lovande idrottsungdomar belönas med stipendier

Tilda Knauers i Hälle IF och Rickard Dahl i Uddevalla Taidoklubb får årets idrottsstipendier från Thordénstiftelsen till extra lovande ungdomar.

Det är RF SISU Västra Götaland som nominerar kandidater och Thordénstiftelsens stipendieberedning som tar fram förslag som sedan styrelsen beslutar om. Varje år utses en kvinna och en man, skriver Thordénstiftelsen på sin webbplats.

Ur stiftelsens motiveringar:
"Tilda är en av landets största talanger i sin sport, medeldistans. Hon har under 2019 utvecklats ytterligare. Under våren blev hon uttagen i Svensk friidrotts projekt Svenska Löpartalanger."

"Rickard har varit aktivt tävlande sedan hösten 2013 och har erhållit priser ifrån SM, EM och internationella tävlingar. Han ligger rankad som 2a i Sverige i den individuella grenen Hokei."
Båda stipendiaterna är också aktiva som ungdomstränare i sina föreningar.

Ingen utdelning på museet - priserna skickas hem
Stipendierna delas vanligen ut i samband med Thordéndagen på Bohusläns museum i slutet av maj, men inte år på grund av coronapandemin. I stället presenterades stipendierna på thordenstiftelsen.se och priserna skickas hem till stipendiaterna, skriver Bohusläningen.

Även ledare och elit belönade
Stiftelsen har även beslutat om stipendier till ledare inom klubbar i Bohuslän, och träningsstipendier till elitutövare.
---