lördag 30 maj 2020

Gymnasium i Munkedal byter ägare

Två ungdomar mekar under en upphissad bil.
(Bild: Thorengruppen AB)

(Uppdaterad 5 juni)
ThorenGruppen AB köper företaget Lärlingsgymnasiet i Sverige AB som har gymnasieskolor i Munkedal och Ale.
De blir nu en del av Yrkesgymnasiet som är ThorenGruppens gymnasieskolor med lärlingskoncept.

Övertagandet av verksamheterna sker 1 juni och omfattar totalt 330 elever. I Munkedal berörs 80 elever, skriver Bohusläningen.

"Utvecklas tillsammans"
- Vi är stolta över det vi åstadkommit sedan starten 2008 och trygga att lämna över rodret till ThorenGruppen. De är en etablerad skolaktör som har ungdomars bästa för ögonen och delar våra värderingar. Nu får vi möjlighet att ingå i en större organisation och utvecklas tillsammans, säger Lärlingsgymnasiets ägare Marianne Jakobsson i ett pressmeddelande från ThorenGruppen.

Ingen skillnad för eleverna
Marianne Jakobsson startade Lärlingsgymnasiet i Munkedal 2008. 2019 flyttade skolan från Håby till Stationsvägen i Munkedals centrum. 
Marianne Jakobsson säger till Bohusläningen att ägarbytet inte kommer att innebära någon skillnad för eleverna mer än själva namnbytet.

Transport som lärlingsutbildning
Lärlingsgymnasiet har under lång tid arbetat enligt samma lärlingsmodell som Yrkesgymnasiet, men erbjuder yrkesprogram som saknats inom Yrkesgymnasiet. Lärlingsgymnasierna är ensamma i Västra Götaland om att erbjuda fordons- och transportprogrammet som lärlingsutbildning med inriktning mot transport, skriver ThorenGruppen.

Gymnasium i Uddevalla
ThorenGruppen AB bedriver för- och grundskolor, gymnasium, vuxenutbildning, SFI samt tjänster på uppdrag av Arbetsförmedlingen. I Uddevalla driver företaget gymnasiet Thoren Innovation School.
---
Thorengruppen: Om oss