lördag 31 augusti 2019

Fler tjänster med ny operatör i stadsnätverket

Bild: PawinG/Pixabay
(Uppdaterad 18 september)
Öppna Stadsnät Sverige AB har ingått avtal som kommunikationsoperatör med det kommunala stadsnätet i Uddevalla kommun.
Samarbetet innebär att Uddevalla Energis cirka 5 000 kunder successivt överförs till Öppna Stadsnät med start under 2019.

Nätoperatören sköter själva driften av nätet där sedan flera olika tjänsteleverantörer finns att välja på för kunderna.
- Vi ser fram emot att utveckla befintligt stadsnät med nya upplägg och tjänster som tidigare saknats, säger Joakim Ramtzén, operativt ansvarig på Öppna Stadsnät i ett pressmeddelande.

"Stor potential att utveckla vårt erbjudande"
Uddevalla stadsnät kommer även att få ta del av Öppna Stadsnäts tjänster inom området Internet of Things som lanseras i slutet av året.
- Vi är oerhört glada att inleda ett samarbete med Öppna Stadsnät där vi ser en stor potential att utveckla vårt erbjudande och vår service till kunderna, säger Mikael Svensson Menli, stadsnätschef på Uddevalla Energi.

Tidigare operatören har blivit del av en konkurrent
Till Bohusläningen säger han att en av anledningarna till bytet av operatör också är att tidigare operatören Zitius blivit ett dotterbolag till Telia som är en konkurrent till Uddevalla Energi på området.

Del av bolagsgruppen Nätbolaget
Öppna Stadsnät Sverige AB är en del av bolagsgruppen Nätbolaget. Gruppen innefattar även Stadsnätsbolaget som förvaltar fiberinfrastruktur samt byggbolaget Svensk Infrastruktur som jobbar med byggnation av digitala fiberinfrastrukturer.
---
Internet of Things: "Sakernas internet" är vardagsföremål som hushållsapparater, kläder och accessoarer med inbyggd elektronik och internetuppkoppling, vilket gör att de kan styras eller utbyta data över nätet. (Källa: Wikipedia)

14 oktober 2023: