måndag 8 juli 2019

Ljungskileförfattare debuterar med bok om ofrivillig barnlöshet


"Längtansresan" är en självbiografisk roman om ofrivillig barnlöshet. Den är skriven av Emelie Ljungberg, fritidsboende i Ljungskile och vars hus där även är hennes skrivarstuga.

Emelie Ljungberg.
Bild: Idus förlag
- Att vara ofrivilligt barnlös är att leva med en sorg som dagligen gör sig påmind och som aldrig tar slut. Det är ett enormt utanförskap som nog är svårt att förstå för alla som har barn, säger Emelie Ljungberg i ett pressmeddelande från Idus förlag.
Boken tar med läsaren på en personlig och mödosam resa genom ett liv som inrättas efter menscykeln, och där hormoner, starka mediciner och resor till en klinik utomlands blir vardag, skriver förlaget.

Fritidshus och skrivarstuga i Ljungskile
Emelie Ljungberg är född 1972 och har vuxit upp i Onsala. Idag bor hon med sin man och deras dansk-svenska gårdshund i en lägenhet i östra Göteborg. All ledig tid tillbringas dock i fritidshuset vid havet, i Ljungskile. Huset är både Emelies andningshål och hennes skrivarstuga.

Vill bidra till större öppenhet
Emelie har alltid skrivit. Hon började skriva dagbok när hon var i tioårsåldern, har bloggat i drygt tio år, gått diverse skrivarkurser och skriver dagligen i sitt arbete som marknadsförare.
Hennes förhoppning är att boken ska bidra till en större öppenhet kring ämnet och till att fler vågar prata om infertilitet, IVF-försök, missfall och ofrivillig barnlöshet.

Ska skriva för 1177
Under september-november kommer Emelie Ljungberg också att skriva om ofrivillig barnlöshet för vårdportalen 1177.
---