tisdag 1 maj 2018

Sunningen får bistro och alkoholtillstånd

Sunningen.
Arkivbild: Uddevalla kommun/Mikael Reinhardt

Socialnämnden har gett Skärgårdsbåtarna tillstånd att servera alkohol på Sunningen under sommaren. En ombyggd salong och en nybyggd bistro på Sunningen är två av de nyheter som Skärgårdsbåtarna presenterar för säsongen.

- Vi vill alltid föra dialog med våra kunder och lyssna till önskemål om såväl anläggningsbryggor, avgångstider som faciliteter ombord. Vi ser en stor efterfrågan om en bistro ombord, därför har vi bestämt att erbjuda våra kunder detta sommaren 2018, säger marknadsansvariga Jessica Frendberg i ett pressmeddelande.

Byfjorden blir "Grillbåten" och uteservering
En annan nyhet är att Byfjorden på fredagarna blir "Grillbåten" under en 1,5 timma lång kryssning där kocken grillar ombord. Väl i hamn fortsätter båten att vara öppen för besökare och blir då en regelrätt uteservering.

Fler stopp i Ljungskile
I turtrafiken tillkommer två nygamla angöringsplatser i Ljungskile - Anfasteröd och Ljungskile hamn, skriver Bohusläningen. Sedan tidigare lägger båten till vid Lyckorna.

Flexibla dagsturer med Byfjorden

En ytterligare nyhet är att det blir möjligt att skräddarsy sin egen dagsutflykt med Byfjorden, förutom att boka de traditionella kompletta utflyktspaketen.
- Att arbeta med hållbarhet är viktigt för oss och vi vill därför att våra produkter ska vara ett komplement till andra färdmedel under sommaren. Tidigare har du bokat paketresa inklusive fika och middag, nu kan du även boka endast båtresan till till exempel Lysekil och spendera fem timmar där innan du tar båten tillbaka, säger Jessica Frendberg

Smygpremiär på 1 maj
Skärgårdsbåtarna hade smygpremiär 1 maj, och den ordinarie turlistan börjar lördag 5 maj.
---
> Protokoll från socialnämnden (sid 9)