söndag 22 april 2018

Unga filmtjejer prisade för "Dickpics"

Alla vinnare i Frame 2018.
Bild: Frame filmfestival

Filmen "Dickpics" av tre gymnasieelever från Uddevalla/Trollhättan fick ta emot två priser när Frame filmfestival avgjordes på lördagen i Göteborg.

Josephine Jonäng, Ellinor Johansson och Evelina Vennberg fick ta emot dels Publikens pris och dessutom ABF:s filmstipendium i klassen Mellanvikt (16-19 år).

Vilka skickar bilderna?
Dickpics är en dokumentär där de unga filmarna undersöker vilka det är som skickar så kallade dickpics (bilder på det manliga könsorganet) och varför. Filmen har gjorts inom ramen för de tre filmarnas studier på estetprogrammet på Folkuniversitets gymnasium i Trollhättan.

Sökte tabubelagt ämne
– Vi ville göra en dokumentär om ett lite tabubelagt ämne som vi kunde jobba med under hela terminen. Vi såg en film på Youtube om bröst som en tjej hade gjort, så vi valde att fokusera på en annan kroppsdel. Och sedan kom me too-kampanjen så det visade sig vara rätt i tiden, har de tre filmarna tidigare berättat i Bohusläningen.
Priset för Bästa film i klassen Mellanvikt gick till "Incognito" av Lily Malm från Stenungsund.

Årlig festival
Frame är en årlig kortfilmsfestival i Västra Götaland och fungerar också som uttagningstävling till den nationella filmtävlingen Novemberfestivalen, som hålls i november i Trollhättan.
---
> Kultur i Väst: Frame 2018 presenterar: Vinnarna!