lördag 28 april 2018

Challenger sponsras med 500 000

Foto: Blazej Pieczynski/Freeimages.com

Uddevallas kommunstyrelse har beslutat att sponsra föreningen Challenger Uddevalla med 500 000 kronor under två år.
Pengarna ska bland annat användas till en gemensam anmälningsplattform för de nio olika arrangemang som ingår i Challenger.

Pengarna ska även användas till förbättrat säkerhets- och kvalitetsarbete i samband med arrangemangen.
"Stödet kommer att finansiera stora delar av de kostnader som finns under perioden, och de övriga kostnaderna är vår målsättning att hitta från partners i näringslivet samt via de ökade intäkter som skapas när arrangemangen växer", skriver föreningen i sin ansökan.

Pengar finns i sponsringsbudgeten
Pengarna tas från den pott som kommunen avsatt till sponsring för 2018, drygt 1,8 miljoner kronor. Efter första kvartalet finns drygt en miljon kronor kvar i budgeten vilket ger utrymme för sponsring av Challenger, skriver kommunledningskontoret i beslutsunderlaget.
Villkoren för sponsringen är att Uddevalla kommun finns med i all marknadsföring och exponering av arrangemangen och att samtliga nio arrangemang genomförs inom ramen för Challenger Uddevalla.

Bildades 2016
Challenger Uddevalla bildades 2016. I samarbetet ingår arrangemangen Herrestads fjällmaraton, Dalslandsrundan, Run Dirt Race, Strandjoggen, Bokenäs triathlon, Bokenäs swimrun, Swix Uddevalla MTB, Uddevalla swimrun och Uddevalla X-trail).

"Kan ge Uddevalla fler idrottsturister"
"Paketeringen kring Challenger Uddevalla är klok och har som målsättning att vara en av de ledande organisationerna i landet kring utvecklingen av dessa arrangemang, samt inklusive förberedande läger för arrangemangen vilket skulle ge Uddevalla som kommun en betydande ökning av idrottsturister", skriver föreningen.
---
> Protokoll från kommunstyrelsen (§ 108, sid 24)
> Kommunstyrelsens beslutsunderlag (sid 371)