måndag 12 mars 2018

Hemvärnet storövar i Uddevalla och Lysekil

Bataljonsledningen förbereder inför Rikshemvärnschefens insatsövning i april.
Foto: Joakim Elovsson/Försvarsmakten

11-15 april kommer 650 hemvärnssoldater med fordon, båtar, flygplan och hundar att öva försvar av Sverige i Uddevalla och Lysekil. Övningen planeras och genomförs 40:e hemvärnsbataljonen, Bohusbataljonen.
14 april passar också hemvärnet på att visa upp sig för allmänheten på Torp köpcentrum.


Där kommer besökarna bland annat att kunna prata med personal från hemvärnet och titta närmare på olika stridsfordon. Hemvärnets musikkår Bohusdal kommer att ge tre gratiskonserter under dagen, skriver Försvarsmakten i ett pressmeddelande.

"Deltagare från andra enheter utmaning"
Utöver personal från Bohusbataljonen, som utgör huvuddelen av deltagarna på övningen, så kommer även 211:e insatskompaniet från Uppland-Västmanland (Ledningsregementet) och 445:e granatkastarpluton från Göteborg (Försvarsmedicincentrum) att vara med på övningen.
- Den stora utmaningen för oss är att vi tillförs förband från andra enheter som kommer att underställas oss. Mitt eget förband har jag full koll på hur vi ligger till kompetens- och utbildningsmässigt men det har jag så klart inte på de som kommer hit och det kommer också vara jungfrulig terräng för dem, säger Christer Börjesson, chef för 40:e hemvärnsbataljonen.
---