söndag 11 juni 2017

Ny musikal med Anders Ekborg till Uddevalla

Anders Ekborg. Foto: Peter Knutsson
(Uppdaterad 28 september)
15 oktober är det urpremiär i Stockhom för den helt nyskrivna musikalen "Bläck eller blod" med Anders Ekborg och Lina Englund i huvudrollerna. 18 januari nästa år spelas den på Östraboteatern i Uddevalla.
- Det ska bli otroligt kul. För mig är det första gången på Riksteatern, säger Anders Ekborg om musikalen i en video på Riksteaterns Facebook-sida.
Bläck eller blod är skriven av Erik Norberg och Alexander Öberg, som tidigare bland annat gjort "Boxaren",  "Lasse-Maja" och "Vredens druvor" på Örebro länsteater.

Kärlek och svek under Upplysningen
Handlingen i Bläck eller blod kretsar kring kärlek och svek i den svenska Upplysningstiden då Gustav III regerade. Den innehåller 30 nyskrivna låtar och en ensemble på tio skådespelare och musiker.
"Förvisad till sitt slott i Skåne gör den upproriske baronen Macklean sin egen svenska revolution: medeltida livegenskap byts mot skolor och ett modernt jordbruk. Men löftena om frihet och jämlikhet sätts på prov när husan Kajsa blir kär i både förnyelsen och den unge magistern Samuel. Och baronens släkting Ribbing, han vill ha hjälp att eliminera kungen", skriver Riksteatern om uppsättningen.

Samarbete med Örebro länsteater
Musikalen produceras i samarbete med Örebro Länsteater, och i Uddevalla är det Uddevalla riksteaterförening som är arrangör.
---
28 september:
> Riksteatern: Nyskriven musikal med Anders Ekborg och Lina Englund
Lina Englund.. Foto: Matilda Rahm, Kulturhuset/Stadsteatern