måndag 12 juni 2017

Kristina Hanson från Ljungskile prästvigdes

Domprost Karin Burstrand och biskop Per Eckerdal flankerar de åtta nyvigda prästerna Victor Hjort, Kristina Hanson, Annette Johansson, Jenny Magnusson, Tilda Nordstierna, Kim Sörli, Staffan Birgersson och Alexander Dahlquist. Foto: Torgny Lindén

På söndagen prästvigde biskop Per Eckerdahl åtta nya präster för tjänst i Göteborgs stift. En av dem var Kristina Hanson som är född och uppväxt i Ljungskile, dit hon också återvände efter studier och arbete på andra orter.

– Jag har arbetat 26 år som teolog och pedagog i Svenska kyrkan i församling och nu senast på stiftskansliet i Göteborg. Min längtan att få arbeta som präst har funnits med mig länge men jag är glad åt den erfarenhet jag bär med mig från mina tidigare tjänster, säger Kristina Hansson i ett pressmeddelande.

Första året pastorsadjunkt
Hon och de andra nyvigda prästerna kommer att tjänstgöra som pastorsadjunkter i särskilda introduktionsförsamlingar under sitt första år som präster. Därefter är de behöriga att söka tjänst i Svenska kyrkan. Kristina Hanson kommer att tjänstgöra i Uddevalla pastorat.
---
Annons: