fredag 9 juni 2017

P4 Väst får europeiskt teknikpris

Lars Hedh (SR), Hasse Wessman (SR), Simon Fell (EBU) och
Egon Verharen (NPO). Foto: SR
Sveriges Radio får priset Award for Technology & Innovation för utvecklingsarbetet med Next Generation, det nya digitala radiohuset på P4 Väst i Uddevalla.
Priset delades ut på torsdagen på Europeiska radio- och TV-unionen (EBU) Technical Assembly i Stuttgart.

Lars Hedh, chef för metod- och teknikutveckling och Hasse Wessman, strateg på utvecklingsavdelningen, var på plats och tog emot priset, skriver Sveriges Radio i ett pressmeddelande.

"Bevis på att SR är i framkant"
- Det känns jättekul att vårt arbete uppmärksammas i ett sådant här sammanhang. Priset är ett bevis på att Sveriges Radio ligger i framkant, det är extra roligt att vi som radiobolag får priset eftersom större delen av juryn kommer från TV-världen, säger Lars Hedh.
Han och några andra på avdelningen ligger bakom idén att ersätta det traditionella mixerbordet med en dator med pekskärm, en padda eller telefon som fjärrstyr sändningen. En teknik som P4 Väst var först med, när det nya digitala radiohuset invigdes förra året.

Om priset
The EBU Award for Technology & Innovation tilldelas individer eller grupper som har utvecklat teknik, system eller tjänster som kommer att få stor inverkan på broadcastmedia under de närmaste åren.
---
> P4 Väst: P4 Väst prisas för den nya tekniken
> Tidigare inlägg på UddevallaNyheter: Ny studio ger P4 Väst teknisk tätplats
Annons: