onsdag 6 januari 2016

Elevers tonårsrum byggs upp på Ikea

Under våren kommer cirka 100 elever från årskurs åtta på Norgårdenskolan att arbeta fram förslag på hur ett tonårsrum kan inredas. Det vinnande rummet byggs sedan upp i verklig storlek på Ikea Uddevalla, berättar kommunen på sin webbplats.

 - Vår skola ligger geografiskt mitt i ett kluster av företag i Herrestad och vi tycker det är viktigt att koppla skolan till verkligheten. Vi jobbar just nu med att utmana elevernas egna drivkrafter i något vi kallar ”skola på riktigt”. Jag är övertygad om att elevens inre drivkraft väcks ytterligare då man vet att det skall skapas en riktig utställning – på ett riktigt företag, som kan skapa värde för andra, säger rektor Roger Hansson.
 
Alla modeller ställs ut
Samtliga modeller som eleverna arbetar fram kommer att ställas ut vid varuhusets entré över sommaren. 
- Eleverna får i princip fria händer att inreda ett tonårsrum efter tycke och smak. Vi kommer att välja ut ett av dem och bygga upp det i verklig storlek. Tonårsrummet ska finnas här på Ikea Uddevalla över sommaren så att släkt, vänner och andra besökare har möjlighet att komma och se det, säger Roger Salomonsson, lokal marknadsspecialist på Ikea Uddevalla.
Projektet pågår under tio veckor och startar med ett studiebesök för eleverna på Ikea den 11 januari.
 
Källa: