tisdag 5 januari 2016

Bygglov för ny saluhall i centrum

En ny saluhall väntas under 2016 öppnas i Uddevalla.
Det är entreprenörerna Christer Hasslebäck och Ann-Charlott Gustafsson som fått bygglov för att bygga om Café Knape, skriver Bohusläningen.

- Vi tänker hålla med en viss typ av försäljning själva. Men sedan är det andra som hyr in sig bakom ostförsäljning, köttförsäljning samt fisk och skaldjur. Brödet ska komma från en lokal bagare. Allt toppat med en restaurangrörelse som fått utskänkningstillstånd. Det hela känns helt rätt och ligger i tiden, säger Ann-Charlott Gustafsson till Bohusläningen.

Tidigare bank och mattaffär
Huset som ligger i korsningen Kålgårdsbergsgatan-Norra Hamngatan byggdes 1904 till Uddevalla Sparbank som fanns kvar till 1965. Därefter är lokalerna kanske mest kända för att ha rymt Hembergs Matthörna, konstaterar Bohusläningen.

Anrik saluhall vid Kungstorget
Uddevalla hade i många år en saluhall som låg vid Kungstorget. Den öppnade 1925 och fanns fram till början av 1980-talet, berättar Gunnar Klasson på Uddevallabloggen.se.
"Genom åren har många Uddevallabor önskat att staden skulle få en ny saluhall och nu blir det verklighet utan att det kommer att kosta skattebetalarna något.", skriver Gunnar Klasson.

Källor:
> Bohusläningen: Saluhall åter i Uddevalla efter 35 år
> Uddevallabloggen.se: Nu får Uddevalla äntligen en saluhall i centrum