onsdag 3 juli 2024

Babblarnas nya musikal till Uddevalla

De yngsta barnens favoriter Babblarna kommer till Uddevalla och Östrabo med sin nya musikal "Babblarna och Tjingeling-affären". I ensemblen finns bland andra Grebbestadsbördige show- och musikalartisten Jonas Tollesson som fick sin gymnasieutbildning i Uddevalla.

Artister och dockor i teaterbänkar
Hela ensemblen i "Babblarna & Tjingeling-affären": Jonas Tollesson, Emma Berggren, Emma Rickfjord, Hampus Berander och Emma Karlsson. 26 oktober kommer de till Uddevalla.
Foto: Anja Callius

Jonas Tollesson
med "Doddo"

Foto: Anja Callius
- Kul att få komma tillbaka till Östraboteatern, där har jag sjungit på alla skolavslutningar, har 25-årige Jonas Tollesson tidigare berättat i en intervju i Bohusläningen.

Tollesson har även hunnit med Musikteaterskolan i Bjärnum och därefter tre år på Performing Art School i Göteborg med examen 2023. Han har bland mycket annat spelat rollen som Jake i ”Side Show” och medverkat som showartist i ”Legends” på Park Lane i Göteborg, skriver Babblarnas produktion i ett pressmeddelande.

Mest spelade låten
Det är få småbarnsföräldrar som idag inte känner till Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo. Babblarnas största hit "Babblarnas vaggvisa" är den mest spelade låten någonsin på svenska på Spotify, böckerna har sålt i en miljon exemplar och Youtube-filmerna är lika populära, konstaterar produktionsbolaget.

Förestälningsbild med Babblarna
Babblarna har gästat Uddevalla flera gånger de senaste åren med sina musikaler, som främst riktar sig till 2-5-åringar.
Foto: Anja Callius

Nu förbereds en ny turné, denna gång med Babblarna & Tjingeling-affären som kretsar kring en affär som har allt mellan himmel och jord. Dessutom får publiken Babblarnas största hits när man handlar. De yngsta musikalbesökarna kan även påverka föreställningen genom att ropa till skådespelarna på scenen.

Fler än 1 000 föreställningar
Familjemusikalens föreställningar planeras med tre års framförhållning. Och när turnébussen äntligen börjar rulla väntar elva månader på vägarna. Innan turnén är avklarad kommer artisterna ha passerat 1000 spelade föreställningar eftersom det kan bli både tre och fyra föreställningar per stad och dag, berättar produktionsbolaget.

Den rekordlånga turnén inleds 22 september i Malmö och avslutas 24 maj nästa år i Göteborg. Till Uddevalla kommer föreställningen 26 oktober, och även grannstaden Trollhättan får besök men först 9 februari.
---