lördag 30 mars 2024

Radarpar från radion till Uddevalla

Populära Söndagsmorgan i P4 lades ner vid årsskiftet men programledaren Morgan Larsson och hans "sidekick" i programmet David Urwitz fortsätter samarbeta: 19 april gästar de Folkets hus i Uddevalla med föreställningen Det blir nog trevligt.

Grundupplägget i Det blir nog trevligt är att Morgan Larsson underhåller med snack medan David Urwitz står för musiken.
Bild: Pressbild

Föreställningen beskrivs som en blandning av musik, dråpliga anekdoter, skruvad quiz och en och annan överraskning: "Det är både humor och allvar, finstämt och galet, och är det någon röd tråd genom hela showen så är det att den bär på en värme och ett stort intresse för det mänskliga."

Startade podd när programmet lades ner
Trollhättebördige journalisten, författaren och programledaren Morgan Larsson ledde under åtta år radioprogrammet "Söndagsmorgan" i P4. Programmets omåttliga popularitet hos lyssnarna stod klart för alla genom de starka reaktionerna som kom vid höstens besked om nedläggning.

Morgan Larsson och gänget bakom programmet startade då podden Morgonsoffan, med samma anda och tonalitet.

Släppt musik i två decennier
Sångaren och musikern David Urwitz - från Trollhättan även han - var sedan flera år Morgan Larssons sidekick i Söndagsmorgan när programmet lades ner. Urwitz har i två decenniers tid gett ut skivor och turnerat Sverige och Norge runt, och har skapat sig en alldeles egen plattform med en trogen och hängiven publik.
---
Tickster: Morgan Larsson och David Urwitz - Det blir nog trevligt20 april: