måndag 26 februari 2024

Global jätte öppnar kontorshotell i centrum

I april öppnar ett 600 kvadratmeter stort kontorshotell i Uddevalla centrum. Det är världens största leverantör av så kallade hybridarbetslösningar IWG som flyttar in på Kungsgatan 11 under sitt varumärke Regus.

Kontorsmiljö
Exempel på miljö i ett Regus-kontorshotell
Bild: IWG

- Vi jobbar för att etablera ett starkare och mycket nödvändigt fotfäste i västra Sverige. Som en viktig affärshub är Uddevalla en fantastisk plats för oss att finnas på, säger i ett pressmeddelande Mark Dixon som grundade Regus 1989 i Bryssel.

Sedan 2011 går företaget under namnet IWG med Regus som ett av flera varumärken.

Skärmbild
Så här marknadsför IWG/Regius det kommande kontorshotellet i Uddevalla.
Skärmbild från Regius webbplats

I fastigheten som idag inrymmer bland annat Synoptik kommer "Regus Uddevalla" att i tre plan erbjuda flexibla kontors- och mötesutrymmen som hyrs ut på kort eller lång sikt och för olika ändamål. Kontoret kommer att erbjuda plats för till exempel etablerade företag, organisationer och startup inom flera olika branscher, skriver IWG.

"I takt med att den pågående övergången till hybridarbete ökar kommer den konventionella kontorsbeläggningen fortsätta minska när företag har mindre behov av traditionella utrymmen och i stället vänder sig till flexibla arbetsplatser", skriver IWG.

Partnerskap med fastighetsägaren
Satsningen i Uddevalla görs genom ett partnerskap med fastighetsägaren som har investerat i IWG:s plattform för att skapa ett flexibelt arbetsutrymme i sin byggnad, skriver IWG.

- Behovet av högkvalitativa och flexibla arbetsutrymmen fortsätter att stiga när hybridarbete blir det nya normala. Vi är väldigt glada över att tillsammans med vår partner arbeta för att utveckla IWG Regus-varumärket under ett förvaltningsavtal som kommer att lägga till ett banbrytande arbetsutrymme i deras byggnad, säger Mark Dixon.

Skärmbild
Regus app är en central del i företagets kontakt och interaktion med sina hyresgäster.

Även i Vänersborg
IWG har under de senaste åren expanderat sitt kontorsnätverk kraftigt både globalt och i Sverige där Regus-kontor finns på flera platser, bland annat ett nyligen öppnat i Vänersborg.
---
14 maj: