söndag 26 november 2023

Tuve Bygg byter namn och får ny vd

Tuve Bygg-koncernen som bland annat har kontor i Uddevalla byter namn till Hedin Construction. Samtidigt tillträder Emil Löveryd som idag är chef för Tuve Byggs Region Väst som ny VD för koncernen.

Porträttbild
Emil Löveryd
Bild: Tuve Bygg

""
Tuve Bygg med drygt 250 medarbetare ingår i koncernen Hedin Group och utgör där verksamhetsgren bygg, vid sidan av investment och fordon, som Hedin kanske är mest känt för.

Tuve Bygg startade i Göteborg 1979 och har idag verksamhet i Region Väst och Region Stockholm med en omsättning på cirka två miljarder kronor.

Sker efter genomlysning av verksamheten
"Namnbytet sker efter en noggrann och gedigen genomlysning av verksamheten som har följts av ett intensivt arbete med att forma organisationen för framtiden", skriver Tuve Bygg i ett pressmeddelande.

Emil Löveryd tillträder den nya tjänsten 1 december och efterträder då Johan Eriksson som lett företaget och även genomlysningen av verksamheten sedan april i år.

- Jag vill rikta ett varmt tack till Johan Eriksson för att han genomfört det uppdrag som han rekryterades för på ett föredömligt vis, säger Hedin Groups ägare och koncernchef Anders Hedin:

- Grunden för en framgångsrik och kraftfull satsning är lagd och styrelsen är övertygad om att Emil är rätt person att leda Hedin Construction i framtiden och leverera positiva resultat för kunder, samarbetspartners och anställda.

Byggde nya kapellet
Ett av Tuve Bygg-koncernens fem kontor finns på Lingatan i Uddevalla. Bland företagets senare projekt i Uddevalla-området kan nämnas det nya begravningskapellet på Sigelhults kyrkogård som invigdes på alla helgons dag i år, och bygget av nya Källdalsskolan.

Företaget var tidigare i år även i final i tävlingen "Årets bygge" för en ny logistik- och produktionsanläggning för Broson Steel i Vårgårda.

---