lördag 11 november 2023

Erik ska få fler att välja lastbil

För fjärde året i rad lanserar branchorganisationen TYA en ambassadörskampanj där tio nya gymnasieelever får visa upp sin verklighet i sociala medier. En av dem är 18-årige Östrabo-eleven Erik Källman från Färgelanda.

Lastbilsambassadören Erik Källman presenterar sig i video från TYA.

Han går tredje året på Östrabo Yrkes Uddevalla gymnasieskola och är en av lastbilsambassadörerna.

- Det ska bli kul att synas och höras, men också att få tipsa andra om yrket. Transport är en väldigt bra utbildning där du har möjlighet att ta både bilkörkort, lastbilskort och släpkort, säger Erik i ett pressmeddelande.

Kampanj ända till sommaren
Erik och de andra ungdomarna  - totalt fem elever från Transportprogrammet och fem elever från Flygteknikprogrammet - ska med start nu i november visa upp sin skolvardag på Instagramkontona @blilastbilschauffor och @pluggaflygteknik, men även på TikTok och YouTube.

Kampanjen pågår ända fram till skolavslutningen i juni 2024.

Förra årets kampanj nåddes av 1,6 miljoner personer på Instagram, Facebook och TikTok, och elevernas inlägg visades sammanlagt över 27 miljoner gånger.

Porträttgalleri
Här är alla elevambassadörer som medverkar i TYAs nya kampanj. (Erik Källman tvåa från vänster i övre raden)

"Otroligt stolta"
- Vi är otroligt stolta över våra ambassadörer. När vi drog i gång kampanjen för tre år sedan ville vi ge en äkta bild av livet på transport- och flygutbildningarna. Vi ville nå unga på deras egna plattformar och på deras eget sätt, men vi hade ingen aning om att det skulle tas emot så väl, säger Sigalit Slutbäck, vd på TYA (Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd).

Fortsatt brist
Att TYA fortsätter kampanjen ett fjärde år beror på att det är fortsatt brist på kvalificerad arbetskraft inom både åkeri och flyg, skriver organisationen.
---

13 november: