söndag 15 oktober 2023

Gynekologmottagning går in i Praktikertjänst

Sedan den 1 september ingår Kilbäcksklinikens gynekologmottagning i Praktikertjänst och har dessutom bytt namn till Praktikertjänst kvinnlig hälsa. Verksamheten drivs av specialistläkaren Emma Klingberg som också utökat verksamheten med undersköterskan Sofia Hellström.

Porträttbilder
Emma Klingberg (t v) och Sofia Hellström
Bild: Praktikertjänst

Verksamheten på Kilbäcksgatan startade i oktober 2022 och då som en helprivat mottagning utan vårdavtal med Västra Götalandsregionen. Nu är ett avtal på plats och kliniken får ett större inflöde av patienter, skriver Praktikertjänst i ett pressmeddelande.

"Vårdavtal målet hela tiden"
- Redan när jag startade för ett år sedan var det många som sökte vård, men målet var hela tiden att sluta vårdavtal med regionen och kunna ta emot remisser från vårdcentraler och andra vårdgivare, säger Emma Klingberg, specialist i gynekologi och obstetrik och verksamhetschef på Praktikertjänst kvinnlig hälsa.

- Många upplever att det är långa väntetider för besvär som rör just kvinnohälsa och det vill jag bidra till att lösa. Med den här mottagningen ökar vi tillgängligheten till kvinnosjukvård och min förhoppning är att erbjuda korta väntetider.

Hudmottagning och psykolog
Praktikertjänst kvinnlig hälsa delar lokaler med Praktikertjänstmottagningen Hudpunkten. På adressen har också psykolog Emelie Haglund sin mottagning.
---