tisdag 19 september 2023

Ung Orustfilmare vidare till SM

Orusttjejen Ana Agélii tog i helgen hem kortfilmsfestivalen Frame i klassen Mellanvikt (16-19 år). Med sin film "I likhet finns trygghet" är hon nu direktkvalificerad till den nationella tävlingen Novemberfestivalen i Trollhättan, en tävling som brukar kallas SM i kortfilm.

Gruppbild
Alla vinnare vid årets Frame-festival
Bild från Förvaltningen för kulturutveckling, foto: Martin Hammar

Ana Agéliis knappt 15 minuter långa film handlar om 17-åriga Alissia som lever i en värld där olikheter är tabu och anpassning till gruppen är lag. Filmens utsågs till Bästa film i klassen Mellanvikt.

Festival och mötesplats
Frame är en årlig filmfestival i Västra Götaland som ger plats åt film i det korta formatet på vita duken och samtidigt arrangerar seminarier, workshops och mingel. Festivalen är en mötesplats för filmare och filmintresserade i Västsverige samt regional uttagningstävling till den nationella filmtävlingen Novemberfestivalen – arena för ung svensk film. Frame drivs av Västra Götalandsregionen.

Priser värda 200 000
Under festivalen delades det ut priser till ett sammanlagt värde av nära 200.000 kronor, något som definitivt kommer bidra till att stärka filmarna och deras filmer, skriver Förvaltningen för kulturutveckling (Västra Götalandsregionen) i ett pressmeddelande.

Ana Agéliis pris bestod i en unik originalskulptur skapad av konstnären Nana G Seydani.

Ana Agéliis vinnarfilm "I likhet finns trygghet":
---