onsdag 13 september 2023

Rese-ovanor i serieform ställs ut i Uddevalla

För att påminna om att visa hänsyn när vi reser tillsammans har Västtrafik låtit fem serietecknare gestalta några av de ovanor vi retar oss på. Uddevalla stadsbibliotek är en av de platser där serierna ställs ut.
""
Tecknare: Johanna Larsson Pinedo

Fem serietecknare från Västra Götaland - Sara Granér, Max Gustafson, Johan Wanloo, Johanna Larsson Pinedo och Yvette Gustavsson - har fritt tolkat tio av de beteenden som vi uppskattar minst när vi reser kollektivt, skriver Västtrafik i ett pressmeddelade. Det handlar om allt från högljudda mobilsamtal till ohämmade nysningar och smaskande matintag.

Malin Bernhardsson
Bild: Västtrafik
- Resultatet blev både roligt och tankeväckande. Alla serietecknare har en egen, utpräglad stil och de har tolkat situationerna på väldigt personliga sätt, säger Malin Bernhardsson, marknads- och kommunikationschef på Västtrafik.
 
Ställs ut i regionen
De tio seriestripparna kommer synas i Västtrafiks digitala och sociala kanaler från den 13 september. Seriestripparna kommer också att ställas ut i Västtrafiks butiker samt på utvalda bibliotek och kulturhus i Västra Götalandsregionen från och med den 13 september.

- Vi hoppas att de skapar igenkänning och kanske även reflektion över hur man är en bra medresenär. I förlängningen vill vi få fler att trivas ombord på våra fordon och få fler att vilja resa hållbart, säger Malin Bernhardsson.

""
Tecknare: Johan Wanloo

Här ställs seriestripparna ut:
  • Borås stadsbibliotek
  • Fyrens bibliotek, Kungsbacka
  • Göteborgs stadsbibliotek - 300m2
  • Kronan bibliotek, Trollhättan
  • Kulturhuset Bergsjön, Göteborg
  • Uddevalla stadsbibliotek
---

14 september: