torsdag 27 juli 2023

Trio åtalas för att ha rånat man i hemmet

Två män i 35-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern åtalas för rån efter att enligt åtalet ha misshandlat och bestulit en man i hans lägenhet i Uddevalla.

""
Foto: Jörgen Andersson

Händelserna inträffade i maj i år. Mannen blev enligt åtalet inputtad i lägenheten där han knuffades till golvet, blev slagen, sparkad och hotad med ord om pistol.

Våldet gav mannen smärta och hudblödning med hudavskrapning och svullnader i ansiktets vänstra sida. Trion stal med sig kläder, kepsar, smycken, skor, skärp, plånbok, en klocka, kontanter och alkohol från mannen samt en mobiltelefon och ett Playstation som tillhörde två andra personer, skriver åklagaren i åtalet.

Värdet på det stulna uppgår till cirka 70 000 kronor, uppger Bohusläningen.

Exflickvän
Mannen berättade för polisen att det var hans exflickvän som ska ha gått in i lägenheten tillsammans med två män som han inte vågade namnge, skriver tidningen också.

Kvinnan och en av männen greps efter några dagar och ett par veckor senare greps även den andra mannen.

Alla tre sitter nu häktade i väntan på rättegång.

En av männen erkänner misshandel men förnekar brott i övrigt. De övriga två åtalade förnekar helt brott.

Spottade kvinna i ansiktet
Kvinnan har i ett annat mål även åtalats för ofredande och våldsamt motstånd då hon månaden innan ska ha spottat en kvinna i ansiktet och samma dag gjort motstånd mot polisen vid en husrannsakan i bostaden. Kvinnan erkänner ofredandet men förnekar våldsamt motstånd.
---