fredag 28 juli 2023

Lidl vill öppna fler butiker i Bohuslän

Butikskedjan Lidl vill öppna flera nya butiker och söker nu tomter eller fastigheter i hela landet, i Bohuslän bland annat på Tjörn/Orust och i Strömstad.

Exteriörbild från Lidl-varuhus
Bild: Lidl Sverige

Det är i ett inlägg på Linkedin som butikskedjan efterlyser över 90 platser för att etablera nya butiker, berättar Lidl själva i ett pressmeddelande.

På listan för Västra Götaland står bland annat Tjörn/Orust, Stenungsund, Strömstad och "Bohuslän Mitt".

Porträttbild
Carl Balcer
Bild: Lidl
- Hittills har vi alltid strävat efter att äga våra fastigheter men för att hitta nya stadsnära etableringar behöver vi på sikt vara mer flexibla när vi öppnar nya Lidl-butiker, säger Carl Balcer, fastighetsdirektör på Lidl Sverige:

- Det kan handla om att hyra en fastighet eller att bygga tillsammans med fler aktörer. Vår nya butik i Borås som ska stå färdig 2024 är ett lysande exempel på vår flexibilitet, där vi tillsammans med Borås kommuns parkerings AB bygger ett parkeringshus ovanpå en Lidl-butik.

300 butiker målet
Lidl har i dag 205 butiker i Sverige, bland annat två i Uddevalla kommun.

- För att nå vårt långsiktiga mål om 300 butiker i Sverige vill vi växa där det finns potential för en hälsosam tillväxt i området. Därför är vi intresserade av lägen i städer där vi ännu inte har någon butik, men även i storstadsregionernas kranskommuner., säger Carl Balcer.
---