måndag 17 juli 2023

Ny kalender samlar musikevenemang i väst

Nu finns en ny webbplats som samlar alla typer av konserter, festivaler och annan livemusik i väst, "Musik i Västsverige".

Sittande publik med scen och band i bakgrunden
Bild: Turistrådet Västsverige

- Vi hoppas att denna evenemangskalender ska vara till stor hjälp och nytta för evenemangsbesökare och arrangörer, säger i ett pressmeddelande Gunilla Davidsson, projektledare kulturturism på Turistrådet Västsverige.

Projektet är ett samarbete mellan Turistrådet och Förvaltningen för kulturutveckling, som bägge tillhör Västra Götalandsregionen.

Storstad och småorter
Genom att samla alla musikevenemang på en och samma webbplats är tanken att underlätta för gästerna att hitta rätt, och göra det lättare för arrangörer att nå ut till publiken.

På Musik i Västsverige hittar besökaren information om alltifrån storstaden Göteborgs arenakonserter och festivaler till de mindre orternas intimare scener och evenemang. Alla genrer från pop, rock och jazz till klassisk musik är representerade.

"Lockar otroligt många"
- Musikevenemang i alla former lockar otroligt många människor till vår region varje år. Ändå har det inte fram tills nu funnits en enskild webbplats som samlar information om alla typer av livemusik i Västsverige, utan man söker information på olika sajter, biljettsidor och i sociala medier, säger Gunilla Davidsson.
---