söndag 2 juli 2023

Jysk flyttar till västra Torp

Uppdaterad 29 december /
Efter ett tiotal år på östra Torp flyttar Jysk tillbaks till andra sidan motorvägen. 6 juli öppnar möbelbutiken i helt nya lokaler mellan Biltema och Plantagen.

Snart öppningsdags - Jysks nya lokaler på västra delen av Torp.
Foto: Jörgen Andersson

Den nuvarande butiken på östra sidan har stängt från och med 3 juli efter att utförsäljning pågått en tid.

Jysks numera "gamla" lokaler på östra Torp.
Foto: Jörgen Andersson

Nytt koncept i alla butiker
I dagarna har kedjan även öppnat sitt första varuhus i Kungälv, och dessutom firat att man i Ängelholm byggt om butiken till nya konceptet "Store Concept 3.0".

Projektet att bygga om alla Jysk-butiker till det senaste konceptet pågår i samtliga Jysk-länder världen över. Planen är att alla butiker ska vara ombyggda innan utgången av nästa räkenskapsår. 

En vecka innan öppningen i Ängelholm och Kungälv firade Jysk att butiksprojektet nått en milstolpe när 2000 av de 3200 butikerna då blivit uppgraderade, skriver företaget i ett pressmeddelande:

"Ytterligare två invigningar hinns med i Sverige innan räkenskapsårets slut sista augusti. Nästa vecka nyinvigs Jysk Torsby där den befintliga butiken byggts om och Jysk Uddevalla som flyttar till helt nya lokaler".

Interiörbild med sängar på rad
Bild från Jysks butik i ungerska Gödöllő, som blev den 2000:e butiken att byggas om enligt det nya konceptet.
Bild: Jysk

"Bättre ljus och navigering"
Det nya konceptet innefattar bland annat träliknande golv, förbättrade inventarier, bättre ljus, lättare butiksnavigering och mer inspirerande rumsmiljöer, beskriver kedjan själv det stora förändringsprojektet.

Tog en tredjedel av Plantagen
Bygget av Jysks nya lokaler utfördes av Kynningsrud Bygg, och innebar att cirka en tredjedel av Plantagens lokaler revs och deras personalutrymmen flyttades. När detta var gjort kunde arbetet börja med att uppföra en ny byggnad som nyttjade hela tomten och ansluter mot den del som var kvar av Plantagens lokaler, berättar byggföretaget på sin webbplats.
---


27 december:

29 december: