onsdag 28 juni 2023

Uddevalla Energi sänker elnätspriserna

Uppdaterad 1 juli /
Uddevalla Energi sänker sina så kallade överföringsavgifter för privat- och företagskunder under resterande del av året.

""
Bild: Uddevalla Energi

"Elpriserna under våren har visat sig bli lägre än förväntat. Det har medfört lägre kostnader för oss som elnätsföretag mot överliggande regionnät och stamnät. Det vill vi föra vidare till våra kunder", skriver det kommunala bolaget i ett pressmeddelande.

"Glada ge tillbaka"
- Vi är glada att kunna vara flexibla med priserna och ge tillbaka till våra kunder när långsiktiga kostnader visar sig bli lägre än vi trott. Uddevallaborna äger oss och som det lokala energibolaget är det viktigt för oss att följa med i den mån vi har möjlighet till när omvärlden förändras, säger Andreas Mattsson, drift- och underhållschef för elnät.

Sänkning med tolv procent
Prisjusteringen gäller mellan 1 juli och 31 december 2023 och ger en genomsnittlig sänkning av elnätsavgifterna med tolv procent. Exakt hur sänkningen påverkar den enskilde kunden beror på typ av elnätsabonnemang samt förbrukning och hur den fördelas över tid.

- För en villakund gör det ungefär 900 kronor per år och för en lägenhet kanske 225 kronor per år, sger Andreas Mattsson till P4 Väst.

De nya priserna gäller från och med 1 juli och kommer att synas på kundernas fakturor från augusti månad, skriver bolaget.
---

19 november: