måndag 5 juni 2023

Grammisvinnaren Joel Alme till Uddevalla

Tidigare i år vann Joel Alme kategorin Årets visa/singer-songwriter på Grammisgalan. Till hösten väntar en soloturné där Uddevalla är en av platserna som Alme besöker.

Artisten ståendes på veranda i skymningsljus
Joel Alme
Bild: United Stage

Efter tre kritikerrosade album på engelska fick Joel Alme sitt stora genombrott med svenskspråkiga skivan Flyktligan 2015. Med de följande två albumen Bort Bort Bort (2019) och Sköt er själva så sköter jag inte mitt (2022) fullbordades en trilogi, skriver agenturbolaget United Stage i ett pressmeddelande.

Möter publiken på nytt sätt
Efter över 200 spelningar med sitt trogna kompband bestående av gamla vänner har Joel Alme bestämt sig för att i höst möta publiken på ett nytt sätt. Föreställningen ”För väldigt många lögner sen” delar namn med en låt från Grammisbelönade fjolårsalbumet och är ett tillfälle att komma närmare Joel Alme än någonsin, skriver United Stage:

"Han klär av sina låtar till minsta beståndsdel. Sambanden mellan sångerna framträder. Berättelserna bakom texterna berättas. En konsert med Joel Alme är alltid en känslostark upplevelse. Den här gången kommer det gå djupare i publikens hjärtan än någonsin."

- Det är så här låtarna är skrivna och det är så ni kommer få höra dom, säger Joel Alme.

Den 28 december ska han stå på Östrabos scen.
---