måndag 29 maj 2023

Uddevallaband till Subkultfestivalen

6-8 juli är det dags för årets upplaga av Subkultfestivalen i Vänersborg med namn som KSMB, Attentat och inte minst flerfaldigt Grammis-vinnande (Andreas) Kleerup. Ett av banden som också ska spela är Uddevallabandet Konspirationen.

""
Bild från Subkultfestivalen

Konspirationen deltar som ett av fyra band via Studiefrämjandets satsning Nemis Subkult. Nemis (New Music In Sweden) är Studiefrämjandets livescen för ännu oetablerade svenska artister.

De övriga tre Nemis-banden är Skrot (punk från Helsingborg), Arga Fuskbyggarna (frykdalspunk från Karlstad) och Reclaim the Silence (hårdrock från Karlstad).

"Unik festival"
- Det är verkligen jättekul att våra band får spela på Subkultfestivalen. Förutom att vara en unik festival i sig banar de vägen för viktiga frågor som tillgänglighet och personliga uttryck, säger Ulrik Hedin på Studiefrämjandet Västra Götalands län i ett pressmeddelande.

Det här är sjätte året som Subkultfestivalen arrangeras och tredje året för samarbetet med Studiefrämjandet och Nemis. Studiefrämjandets akter uppträder under fredagen och lördagen (7-8 juli).

"Alltid kvalitativa akter"
- Vi är väldigt glada över vårt samarbete med Studiefrämjandet. De stöttar oss på många sätt och presenterar alltid kvalitativa akter till festivalen, säger Christian Trollvik på Subkultfestivalen.

Konspirationen har spelat ihop sedan 2016. "Konspirationens musik är i grunden en öldoftande partyrock med riffande gitarrer, oväntade basgångar o medryckande sångslingor i ett högt tempo" beskriver Subkultfestivalen Uddevallabandet men placerar gruppen ändå i punkgenren.6 juli: