söndag 28 maj 2023

"Ful" bjuder upp till dans i Hasselbacken

Uppdaterad 1 juli /
27 augusti blir det lekfull dansfest i Hasselbacken. Då kommer Konstgruppen Ful till Uddevalla med en show där artister och DJ bjuder upp till den iranska dansformen baba karam.

Konsgruppen Ful på scen med dansande publik framför scenen bakgrunden

"En förtrolig inbjudan till publiken att dansa in i gemenskapen", beskriver Dansnät Sverige Konstgruppen Fuls föreställning.
Bild från Dansnät Sverige, foto: Jenny Baumgartner

Föreställningen ingår i 20-årsjubilerande Dansnät Sveriges höstsäsong, där Konstgruppen Ful står bakom en av de turnerande uppsättningarna. Förutom Uddevalla kommer gruppen även till Kalmar, Stockholm och Jönköping med föreställningen som döpts till  "Baba Karam – genom Jamileh och Khordadian the summer sneak peak".

Med kraft att förändra"
"Med västasiatisk klubbmusik och persisk berättartradition skapas en färgsprakande föreställning med kraft att förändra", skriver Dansnät Sverige i ett pressmeddelande: 

"Inspirerad av iranska familjefester och med en touch av Bollywood vävs musik och dans samman med personliga anekdoter. Med ömsint varsamhet avhandlas dansminnen och berättelser om förbjudna begär och identiteter".

Grundades 2008
Ful grundades 2008 och har jobbat både i Sverige och internationellt. Gruppen har tidigare uppmärksammats för föreställningar som Europa Europa och Mödrars manifest.

Ingår i Parksommar
Dansföreställningen i Hasselbacken ingår i Uddevalla kommuns Parksommar-program för 2023, som äger rum 18-19 augusti och 26-27 augusti. På scenen i Margretegärdeparken uppträder bland andra svenska singer-songwritern Sophie Zelmani den 19 augusti.
---


1 juli: